Інгредієнти:
- 700 г мозків,
- перець,
- сіль,
- 2 ст. ложки масла,
- 2 ст. ложки борошна,
- зелень петрушки.
Спосіб приготування:
- Мозки вимочити, видалити плівки, посипати сіллю, перцем, обкачати в борошні й присмажити на маслі. Потім поставити на кілька хвилин у духовку, щоб досмажилися.
- Мозки можна смажити й у сухарях. У цьому випадку обкачані в борошні мозки потрібно змочити яйцем, збитим з невеликою кількістю молока і солі, посипати сухарями і засмажити на маслі.
- Подаючи до столу, смажені мозки покласти на блюдо, залити розтопленим маслом, посипати зеленню петрушки, а поруч покласти смажену картоплю і відварний зелений горошок. Мозки можна прикрасити скибочками лимона.