Інгредієнти:
- 800 г м’яса без кісток із лопатки або окосту,
- 20 г борошна,
- сіль,
- 60 г олії,
- 100 г цибулі,
- 50 г томата,
- 1/3 ч. ложки червоного перцю,
- 1 лавровий лист,
- по кілька горошин чорного перцю, запашного перцю і зерен ялівця,
- 125 г червоного вина.
Для заправки з овочів:
- 50 г моркви,
- 50 г коренів петрушки,
- 50 г коренів селери,
- 50 г цибулі,
- 1 ст. ложка олії,
- 1 ст. ложка оцту,
- 10 г цукру.
Спосіб приготування:
- М’ясо обмити, дати йому обсохнути, зняти плівку, видалити сухожилля і маринувати в заправці з овочів. Вийняти овочі, м’ясо посолити і посипати борошном. Розігріти олію на сковороді й на сильному вогні підрум’янити м’ясо з усіх боків, потім перекласти в каструлю. Цибулю очистити, нарізати стружками, підсмажити на залишках олії до золотавого кольору, покласти її у м’ясо, долити воду і тушкувати до готовності на слабкому вогні.
- У міру випарювання соусу підливати воду. Під кінець тушкування додати червоний перець, томат, лавровий лист, товчений чорний перець, запашний перець і яловець, посипати залишком борошна, влити вино і тушкувати ще 10— 15 хв.
- М’ясо вийняти із соусу, порізати скибами поперек волокон. Скласти нарізане м’ясо в тому самому порядку на видовженому блюді. Соус, якщо потрібно, заправити борошном, довести до кипіння, процідити й облити ним нарізане м’ясо.
- Подавати страву з картоплею в будь-якому вигляді й салатом із сирих овочів.