М'ясо голови тушковане

М’ясо голови тушковане

Інгредієнти:

  • 2 кг яловичої, телячої або 1 кг свинячої голови,
  • 2 корені моркви,
  • корінь петрушки,
  • 2 цибулини,
  • 1 ст. ложка томата-пюре,
  • 2 ст. ложки смальцю або іншого жиру,
  • 1,5 склянки бульйону, звареного з кісток,
  • 0,5 склянки сметани,
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. З яловичої голови знімають шкіру, а свинячу і телячу голови залишають зі шкірою, але добре ошпарюють, обчищають і додатково обпалюють для видалення залишків шерсті. Обпалену шерсть зчищають ножем. У голів, що надходять без шкіри, попередньо обрубують губи, які потім обпалюють. З обпаленої, очищеної від шерсті і промитої голови вирізують язик, надрубують лобову частину черепа, розкривають черепну коробку й обережно виймають мозки, а потім розрубують голову на окремі частини і добре промивають.
  2. Підготовлену голову варять із додаванням солі й перцю до повної готовності м’яса. Зварене м’ясо нарізають на шматки по 30—40 г, присмажують на смальці або іншому жирі, кладуть у сотейник або каструлю, з’єднують із підсмаженими морквою, петрушкою і цибулею, заливають бульйоном, додають пасерований томат-пюре, сметану і тушкують 25—30 хв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *