М'ясо-кістковий бульйон

М’ясо-кістковий бульйон

Спосіб приготування:

  1. Для приготування цього бульйону використовують кістки і м’якоть грудинки, лопаткової і підлопаткової частин і крайки. Підготовлені кістки заливають холодною водою, при сильному нагріванні доводять до кипіння, потім нагрівання зменшують і варять бульйон при слабкому кипінні 1—1,5 години, після чого кладуть шматки м’яса, швидко доводять до кипіння, знімають піну і варять при слабкому кипінні, періодично знімаючи зайвий жир. Тривалість варіння м’яса — 1—1,5 години. За 30—40 хв до кінця варіння кладуть злегка підпечені корінці, моркву і ріпчасту цибулю. Готове м’ясо виймають з бульйону, а його зливають і проціджують.
  2. Можна приготувати бульйон і в інший спосіб. У каструлю кладуть підготовлені кістки, на них кладуть м’ясо, заливають холодною водою і при сильному нагріванні доводять до кипіння, після чого знімають піну і варять при слабкому нагріванні, періодично знімаючи жир. Через 1,5—2        години м’ясо виймають, а кістки продовжують варити. За 30—40 хв до кінця варіння в бульйон кладуть підпечені корінці й цибулю, пучок пряних овочів.
  3. Готовий бульйон зливають і проціджують.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *