Інгредієнти:
- Передки 2 кроликів,
- 200 г овочів,
- 1 жовток,
- кілька мелених горошин перцю,
- сіль,
- 40 г масла,
- 30 г борошна,
- лимонний сік або щіпка лимонної кислоти,
- 1 ложка дрібно нарізаної зелені петрушки.
Спосіб приготування:
- Передки розібраних кроликів, тобто передні частини, відсічені від ниркової частини між 5-м і 6-м ребром (якщо вони занадто малі, узяти також і лопатку), ретельно очистити від плівок, промити і порубати на 8—12 шматків.
- Овочі вимити, очистити і сполоснути.
- М’ясо залити киплячою підсоленою водою і варити до готовності, додавши наприкінці варіння овочі й перець.
- Бульйон процідити, а овочі вийняти; можна вийняти із м’яса великі кісточки.
- Розтерти борошно з маслом, розбавити 1/4—3/4 літра бульйону; скип’ятити, додати лимонний сік або лимонну кислоту, посолити за смаком.
- У заправлений соус додати жовток, ретельно розмішати.
- Покласти в гарячий соус м’ясо і сильно нагріти, не доводячи до кипіння.
- Подати в тій же каструлі або на круглому блюді, посипавши дрібно нарізаною зеленню петрушки, з розсипчастим рисом або з картопляним пюре.