М'ясо кролика в лимонному соусі

М’ясо кролика в лимонному соусі

Інгредієнти:

  • Передки 2 кроликів,
  • 200 г овочів,
  • 1 жовток,
  • кілька мелених горошин перцю,
  • сіль,
  • 40 г масла,
  • 30 г борошна,
  • лимонний сік або щіпка лимонної кислоти,
  • 1 ложка дрібно нарізаної зелені петрушки.

Спосіб приготування:

  1. Передки розібраних кроликів, тобто передні частини, відсічені від ниркової частини між 5-м і 6-м ребром (якщо вони занадто малі, узяти також і лопатку), ретельно очистити від плівок, промити і порубати на 8—12 шматків.
  2. Овочі вимити, очистити і сполоснути.
  3. М’ясо залити киплячою підсоленою водою і варити до готовності, додавши наприкінці варіння овочі й перець.
  4. Бульйон процідити, а овочі вийняти; можна вийняти із м’яса великі кісточки.
  5. Розтерти борошно з маслом, розбавити 1/4—3/4 літра бульйону; скип’ятити, додати лимонний сік або лимонну кислоту, посолити за смаком.
  6. У заправлений соус додати жовток, ретельно розмішати.
  7. Покласти в гарячий соус м’ясо і сильно нагріти, не доводячи до кипіння.
  8. Подати в тій же каструлі або на круглому блюді, посипавши дрібно нарізаною зеленню петрушки, з розсипчастим рисом або з картопляним пюре.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *