Інгредієнти:
- 2 кальмара,
- 350 г відвареного курячого філе,
- 1 велике кисле (краще зелене) яблуко,
- 4-5 столових ложок майонезу,
- 1 невелика цибулина;
За бажанням:
- 1 Столова ложка подрібненої зелені петрушки,
- сіль і червоний мелений перець – за смаком.
Спосіб приготування:
- Кальмари чистимо, знімаючи плівку, і опускаємо в киплячу підсолену воду. Варимо до готовності / 3-5 хв /, виймаємо, остуджуєм і нарізаємо невеликими брусочками або смужками – кому як подобається.
Філе ріжемо на невеликі шматочки в розмір кальмарам. Яблуко миємо, чистимо і ріжемо, знову ж таки, брусочками. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. - Акуратно перемішуємо всі інгредієнти, додаючи в останню чергу яблучко. Заправляємо майонезом, солимо, перчимо і ще раз перемішуємо.
- Готовий салат викладаємо гіркою в салатник, посипаємо зеленню петрушки і прикрашаємо скибочками кальмара.