Новорічне печиво на ялинку

Інгредієнти:

  • 200 г вершкового масла або маргарину,
  • 150 г цукру,
  • 2 ч.л. ванільного цукру,
  • 3 яйця,
  • 1 ч.л. меленого імбиру (можна не додавати),
  • 2 ч.л. розпушувача,
  • 450-500 г борошна,
  • 100 г цукрової пудри,
  • харчові барвники.

Спосіб приготування:

  1. Масло розтерти з цукром і ванільним цукром.
  2. Додати яйця, перемішати.
  3. Додати імбир.
  4. Додати розпушувач і борошно, замісити тісто.
  5. Тісто розкачати завтовшки 3-4 мм.
  6. Формочками або ножем вирізати фігурки.
  7. Деко трохи змастити маслом або застелити папером для випічки.
  8. Викласти фігурки.
  9. У кожній фігурці зробити невеличку дірочку (я для цього використовувала дерев’яну паличку).
  10. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 10-15 хвилин.
  11. Для приготування глазурі в цукрову пудру додати небагато води (2-3 ст.л.).
  12. Перемішати. Маса повинна бути не густою і не рідкою.
  13. Якщо маса густа, додайте ще трохи води, якщо рідка – додайте цукрової пудри.
  14. Глазур розділити (на стільки частин, скільки кольорів барвників), додати харчові барвники, перемішати.
  15. Печиво вмочити в глазур.
  16. Викласти на тарілку або решітку, дати повністю висохнути.
  17. Також глазурю можна намалювати різні візерунки. Для цього глазур треба покласти в поліетиленовий пакетик, зробити невеликий отвір, і завдати візерунки.
  18. У дірочки втягати нитки або стрічки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *