Інгредієнти:
- 500 г свіжої печінки (яловичої, свинячої, баранячої),
- 100 г вершкового масла,
- по півкореня моркви, петрушки, півцибулини,
- 2 яйця,
- сіль, перець,
- лавровий лист.
Спосіб приготування:
- Печінку обмивають, очищають від плівок, видаляють жовчні протоки, нарізають шматками, кладуть на сковороду з добре прогрітим салом-шпиком, додають очищені й нарізані соломкою моркву, петрушку, цибулю, смажать до готовності; вливають трохи води, заправляють сіллю, перцем, лавровим листям і тушкують 10 хв.
- Видаливши лаврове листя, підготовлену масу тричі пропускають крізь м’ясорубку, додають підігрітого вершкового масла, добре перемішують і кладуть у салатник, а зверху прикрашають дольками круто зварених яєць.