Інгредієнти:
- 450 г курячої печінки,
- 1 маленька цибулина, очищена і дрібно порізана,
- 1 зубок часнику, очищений і розім’ятий,
- 2 ст. ложки сухого шері,
- 50 г вершкового масла,
- 2 ст. ложки жирних вершків,
- 2 ст. ложки томата-пасти,
- сіль,
- перець,
- подрібнена цибуля-різанець.
Спосіб приготування:
- Порізати кожну печінку на 4 частини.
- З’єднати з ріпчастою цибулею, часником, шері й 25 г масла в маленькій каструлі.
- Накрити кришкою і готувати в режимі MEDIUM/HIGH 4—6 (7) хв або поки печінка не втратить рожевий колір. Під час приготування один рай перемішати.
- Перекласти в кухонну машину, додати вершки, томат-пасту і змішувати до однорідності (або протерти крізь сито). Приправити за смаком.
- Розлити у форми (вазочки).
- Розтопити залишок масла у маленькому глечику. Вмішати цибулю-різанець і тонким шаром полити паштет. Накрити й охолодити до потрібної температури.
- Примітка. Для того щоб зменшити калорійність, повністю відмовляються від використання вершкового масла. Використовувати нежирні вершки або молодий (незрілий) сир замість вершків. Посипати паштет цибулею-різанцем і охолодити.