Інгредієнти:
- 800 г телятини з кісткою,
- 30 г масла,
- 60 г шпику,
- 250 г сметани,
- 20 г борошна.
Маринад:
- 125 г 6%-ного оцту,
- 250 г води,
- 30 г цибулі,
- 30 г моркви,
- 50 г петрушки і селери,
- 1 —2 лаврові листки,
- сіль,
- перець,
- 3—5 горошин запашного перцю.
Спосіб приготування:
- Скип’ятити воду із сіллю і приправами. Охолодити, влити оцет. Овочі промити, очистити, нашаткувати. Телятину промити, очистити від плівки, обкласти нашаткованими овочами і залити маринадом так, щоб м’ясо було прикрите до половини. Накрити кришкою з вагою, тримати в прохолодному місці. Маринувати 2 дні, щодня перевертаючи м’ясо. Шпик нарізати брусочками завдовжки 6 см, поперечником 0,5 см; посолити, посипати перцем. М’ясо вийняти, обсушити і нашпигувати, посолити й обсмажити з усіх боків на сильному вогні, після чого покласти в каструлю відповідної величини, додати цибулю і трохи маринаду, тушкувати на слабкому вогні під кришкою до готовності.
- Соус заправити борошном, якщо треба — посолити. Проварити, з’єднати зі сметаною, м’ясо викласти на кухонну дошку, нарізати поперек волокон навскіс широкими тонкими скибами. Перекласти в каструлю і сильно нагріти. Залити соусом і подати на блюді. Соус, що залишився, подати в соуснику.
- До м’яса можна подати картоплю, макарони, відварні овочі, салат із сирих овочів. Під час тушкування можна влити у м’ясо 1—2 чарки вина.