Печеня із маринованої телятини

Печеня із маринованої телятини

Інгредієнти:

  • 800 г телятини з кісткою,
  • 30 г масла,
  • 60 г шпику,
  • 250 г сметани,
  • 20 г борошна.

Маринад:

  • 125 г 6%-ного оцту,
  • 250 г води,
  • 30 г цибулі,
  • 30 г моркви,
  • 50 г петрушки і селери,
  • 1 —2 лаврові листки,
  • сіль,
  • перець,
  • 3—5 горошин запашного перцю.

Спосіб приготування:

  1. Скип’ятити воду із сіллю і приправами. Охолодити, влити оцет. Овочі промити, очистити, нашаткувати. Телятину промити, очистити від плівки, обкласти нашаткованими овочами і залити маринадом так, щоб м’ясо було прикрите до половини. Накрити кришкою з вагою, тримати в прохолодному місці. Маринувати 2 дні, щодня перевертаючи м’ясо. Шпик нарізати брусочками завдовжки 6 см, поперечником 0,5 см; посолити, посипати перцем. М’ясо вийняти, обсушити і нашпигувати, посолити й обсмажити з усіх боків на сильному вогні, після чого покласти в каструлю відповідної величини, додати цибулю і трохи маринаду, тушкувати на слабкому вогні під кришкою до готовності.
  2. Соус заправити борошном, якщо треба — посолити. Проварити, з’єднати зі сметаною, м’ясо викласти на кухонну дошку, нарізати поперек волокон навскіс широкими тонкими скибами. Перекласти в каструлю і сильно нагріти. Залити соусом і подати на блюді. Соус, що залишився, подати в соуснику.
  3. До м’яса можна подати картоплю, макарони, відварні овочі, салат із сирих овочів. Під час тушкування можна влити у м’ясо 1—2 чарки вина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *