Інгредієнти для тіста:
- 1,5 склянки борошна,
- 1—2 яйця,
- півсклянки води,
- 0,5 ч. ложки солі.
Для фаршу:
- 400 г білих грибів (рижиків),
- 1 цибулина,
- 2 ст. ложки вершкового масла,
- 1 ст. ложка сметани,
- борошно,
- сіль.
Спосіб приготування:
- Цибулю нашаткувати, трохи підрум’янити в маслі, гриби нарізати, посолити, обкачати в борошні й обсмажити в маслі.
- Потім змішати зі сметаною і цибулею.
- Замісити тісто, тонко його розкачали, вирізати склянкою варениці, на кожну покласти по чайній ложці фаршу, защипати і відварити в підсоленій воді.
- Подати з гарячим маслом і сметаною.