Інгредієнти:
- 1 голівка ріпчастої цибулі,
- 1 морквина,
- 1 корінь селери,
- 0,5 кг спілих помідорів (або 2 ст. ложки томата-пюре),
- 30 г вершкового масла,
- 1 ч. ложка цукру,
- 1 ст. ложка борошна,
- чорний перець,
- лавровий лист,
- 2 склянки бульйону на вибір,
- 2 невеликі солоні огірочки,
- сіль,
- кілька крапель коньяку.
Спосіб приготування:
- Ріпчасту цибулю, коріння і помідори, дрібно нарізані, припустити до м’якості у власному соку, протерти крізь сито і залити бульйоном. Додати біле пасерування, приготоване з борошна і вершкового масла (половину всієї кількості). Довести соус до кипіння, посолити, покласти цукор, чорний перець і лавровий лист.
- Продовжувати варіння при слабкому кипінні хвилин 10, потім додати дуже дрібно нарізані солоні огірки і кілька крапель коньяку. Зняти соус з вогню і покласти: залишки вершкового масла.