Пікантний томатний соус "Букет"

Пікантний томатний соус “Букет”

Інгредієнти:

  • 1 голівка ріпчастої цибулі,
  • 1 морквина,
  • 1 корінь селери,
  • 0,5 кг спілих помідорів (або 2 ст. ложки томата-пюре),
  • 30 г вершкового масла,
  • 1 ч. ложка цукру,
  • 1 ст. ложка борошна,
  • чорний перець,
  • лавровий лист,
  • 2 склянки бульйону на вибір,
  • 2 невеликі солоні огірочки,
  • сіль,
  • кілька крапель коньяку.

Спосіб приготування:

  1. Ріпчасту цибулю, коріння і помідори, дрібно нарізані, припустити до м’якості у власному соку, протерти крізь сито і залити бульйоном. Додати біле пасерування, приготоване з борошна і вершкового масла (половину всієї кількості). Довести соус до кипіння, посолити, покласти цукор, чорний перець і лавровий лист.
  2. Продовжувати варіння при слабкому кипінні хвилин 10, потім додати дуже дрібно нарізані солоні огірки і кілька крапель коньяку. Зняти соус з вогню і покласти: залишки вершкового масла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *