Плов із баранини з рисом

Плов із баранини з рисом

Інгредієнти:

  • 1 кг баранини (грудинка, лопатка або шия),
  • 1—1,5 склянки рису,
  • 2 ст. ложки пряженого сала або масла,
  • 2 цибулини,
  • 3—4 морквини,
  • 2 ст. ложки томатного пюре,
  • перець,
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Обмиту, обсушену баранину порубати на шматки вагою 20—40 г (грудинку рубати з кісткою), посолити, посипати меленим перцем і підсмажити на маслі.
  2. Коли шматки м’яса з усіх боків підрум’яняться, додати моркву, цибулю і знову смажити, поки овочі не стануть м’якими.
  3. Усе покласти в низьку каструлю або посуд для тушкування, повністю залити м’ясо процідженим прозорим бульйоном або гарячою водою, додати промитий рис, підсмажене на маслі томатне пюре, скип’ятити, розмішати, накрити каструлю кришкою і тушкувати в духовці 1—1,5 години не розмішуючи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *