Інгредієнти:
- 1 кг баранини (грудинка, лопатка або шия),
- 1—1,5 склянки рису,
- 2 ст. ложки пряженого сала або масла,
- 2 цибулини,
- 3—4 морквини,
- 2 ст. ложки томатного пюре,
- перець,
- сіль.
Спосіб приготування:
- Обмиту, обсушену баранину порубати на шматки вагою 20—40 г (грудинку рубати з кісткою), посолити, посипати меленим перцем і підсмажити на маслі.
- Коли шматки м’яса з усіх боків підрум’яняться, додати моркву, цибулю і знову смажити, поки овочі не стануть м’якими.
- Усе покласти в низьку каструлю або посуд для тушкування, повністю залити м’ясо процідженим прозорим бульйоном або гарячою водою, додати промитий рис, підсмажене на маслі томатне пюре, скип’ятити, розмішати, накрити каструлю кришкою і тушкувати в духовці 1—1,5 години не розмішуючи.