Інгредієнти:
- 800 г грудинки або 100 г м’яса без кістки (лопатка),
- 50 г олії,
- 150 г овочів,
- 50 г цибулі,
- 125 г сметани,
- 20 г борошна,
- 0,5 ложки червоного перцю,
- 50 г томата,
- 1 ложка рубаної зелені петрушки,
- сіль.
Спосіб приготування:
- М’ясо обмити, натерти розтертим із сіллю часником, нарізати квадратними шматочками, з розрахунком по 5— 6 шматків на порцію (реберні кістки, не видаляючи з м’яса, розрубати впоперек). Обсмажити на олії, перекласти в неглибоку каструльку, влити стільки води, щоб вона покрила м’ясо, варити на слабкому вогні.
- Моркву, селеру, петрушку промити, очистити, обмити і нарізати великою соломкою. Цибулю нарізати тонкими кружальцями і присмажити на олії, що залишилася від смаження м’яса. Нарізані овочі й підсмажену цибулю додати до м’яса, доведеного до напівготовності, і тушкувати під кришкою до м’якості.
- Коли м’ясо буде готове, всипати в соус борошно, додати червоний перець і томат, посолити і проварити. Рагу посипати рубаною зеленню петрушки і подати в каструльці, у якій м’ясо тушкувалося, або на круглому блюді. Подавати з рисом, картоплею і відварними овочами.