Різотто з грибами і брокколі

Інгредієнти:

  • Рис 1 склянка,
  • брокколі 500 гр,
  • печериці 250 гр,
  • цибуля ріпчаста 0.5 шт,
  • часник 2 зубчики,
  • курячий бульйон 6 склянок,
  • олія рослинна 4 ст. л.,
  • масло вершкове 2 ст. л.,
  • молоко 1 стакан,
  • борошно пшеничне 2 ст. л.,
  • сир твердий 150 гр,
  • сіль,
  • перець 0.5 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Брокколі розібрати на дрібні суцвіття. Гриби нарізати тонкими пластинками.
  2. У сковороді розігріти олію (2 ст.л.). Скласти гриби і брокколі, обсмажувати на середньому вогні близько 5-6 хвилин. Відставити в сторону.
  3. У глибокій сковороді розігріти олію (2 ст.л.). Скласти нарізану цибулю і часник, обсмажувати 1-2 хвилини. Потім додати рис арборіо. Добре перемішати, щоб рис просочився маслом.
  4. У сковороду додати гарячий бульйон, за раз не більше 1/2 склянки. Перемішувати рис до тих пір, поки він не вбере в себе весь бульйон. Продовжувати додавати невеликими порціями бульйон до готовності рису.
  5. Готове різотто приправити сіллю, перцем і зняти з вогню.
  6. У невеликій каструлі розтопити вершкове масло. У розтоплене масло всипати борошно, перемішати. Потім влити молоко, помішувати вінчиком до отримання однорідної маси. Коли соус почне гуснути, додати тертий сир. Добре перемішати, каструлю прибрати з вогню.
  7. У різотто додати обсмажені брокколі і гриби, сирний соус. Все добре перемішати. Подавати відразу ж.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *