Інгредієнти:
- Рис 1 склянка,
- брокколі 500 гр,
- печериці 250 гр,
- цибуля ріпчаста 0.5 шт,
- часник 2 зубчики,
- курячий бульйон 6 склянок,
- олія рослинна 4 ст. л.,
- масло вершкове 2 ст. л.,
- молоко 1 стакан,
- борошно пшеничне 2 ст. л.,
- сир твердий 150 гр,
- сіль,
- перець 0.5 ч.л.
Спосіб приготування:
- Брокколі розібрати на дрібні суцвіття. Гриби нарізати тонкими пластинками.
- У сковороді розігріти олію (2 ст.л.). Скласти гриби і брокколі, обсмажувати на середньому вогні близько 5-6 хвилин. Відставити в сторону.
- У глибокій сковороді розігріти олію (2 ст.л.). Скласти нарізану цибулю і часник, обсмажувати 1-2 хвилини. Потім додати рис арборіо. Добре перемішати, щоб рис просочився маслом.
- У сковороду додати гарячий бульйон, за раз не більше 1/2 склянки. Перемішувати рис до тих пір, поки він не вбере в себе весь бульйон. Продовжувати додавати невеликими порціями бульйон до готовності рису.
- Готове різотто приправити сіллю, перцем і зняти з вогню.
- У невеликій каструлі розтопити вершкове масло. У розтоплене масло всипати борошно, перемішати. Потім влити молоко, помішувати вінчиком до отримання однорідної маси. Коли соус почне гуснути, додати тертий сир. Добре перемішати, каструлю прибрати з вогню.
- У різотто додати обсмажені брокколі і гриби, сирний соус. Все добре перемішати. Подавати відразу ж.