Інгредієнти:
- 1 кг яловичини,
- 1 яйце,
- 1 ст. ложка молока,
- 1 склянка білих сухарів,
- 1,5 ст. ложки олії,
- сіль,
- мелений перець.
Спосіб приготування:
- Шматок яловичого товстого краю, вирізки або задньої ноги розрізати поперек волокон на шматки завтовшки 1,5—2 см, відбити дерев’яним молотком, розрізати овальні ромштекси, посипати сіллю, перцем, змочити яйцем, збитим з невеликою кількістю молока, обкачати в сухарях і смажити на сковороді з невеликою кількістю добре розігрітої олії. Потім ромштекси можна поставити ще на 10 хв у духовку, щоб досмажилися.
- Подаючи до столу, ромштекс полити розтопленим вершковим маслом. До ромштекса як гарнір подають варену або тушковану картоплю, моркву, квасолю.
- Окремо подати зелений салат.