Інгредієнти:
- 1 кг свинячої вирізки
- 50 г волоських горіхів
- 50 г чорносливу
- 50 г кураги
- суміш мелених перців
- сіль
Спосіб приготування:
- Свинину помити і обсушити. Покласти м’ясо на обробну дошку. Зробити по центру уздовж волокон надріз, не доходячи до низу 1/2 см. Розсунути м’ясо руками і зробити глибокі поперечні надрізи всередині шматків пласта справа і зліва, уздовж, не доходячи до кожного краю 1/2 см. Розкрити шматок м’яса як книгу. Надрізати потовщені місця, якщо вони є, накрити м’ясо плівкою і відбити молотком так, щоб товщина шару була 1,5-2 см.
- Натерти м’ясо сіллю і перцем.
- Залити курагу і чорнослив без кісточок гарячою водою на 15 хвилин. Потім злити рідину, промити і нарізати сухофрукти невеликими шматочками.
- Горіхи змолоти в блендері, додати до чорнослив і курагу.
- Викласти начинку на м’ясо рівним шаром, згорнути свинину в рулет і зв’язати кулінарним шпагатом.
- Загорнути м’ясо у фольгу і запікати при 200 ºС протягом 1 години. Потім фольгу зняти і готувати свинину до золотистого кольору, 20-30 хвилин.
- Готовий рулет остудити і розрізати на порційні шматки.