Інгредієнти:
- 600—700 г риби,
- 2 ст. ложки олії,
- по півсклянки води і 6%-ного оцту,
- 50 г томата-пюре,
- лавровий лист,
- 3—4 горошини запашного перцю,
- 1 морквина,
- 1 голівка цибулі ріпчастої,
- петрушка,
- сіль і цукор за смаком.
Спосіб приготування:
- Підготовлену звичайним способом рибу потрібно розібрати, посолити, поперчити, обкачати в борошні, обсмажити на олії. Потім скип’ятити підсолену воду з лавровим листом і ріпчастою цибулею, нарізаною кружальцями; влити оцет, додати цукор і томат-пюре; дати прокипіти, після чого зняти з вогню й охолодити.
- Скласти смажену рибу в скляний або керамічний посуд, залити маринадом. До вживання зберігати в холодильнику. Подати як самостійну холодну закуску або з гарніром із відварної гарячої картоплі. Рибу під томатним маринадом можна приготувати з хека, аргентини, тріски, пікші, морського окуня або палтуса.