Інгредієнти:
- 600— 700 г риби,
- 1 кг картоплі,
- 200 г жиру для фритюру,
- сіль і мелений перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Підготовлену рибу нарізати брусочками завтовшки з палець, посолити, поперчити, витримати в прохолодному місці 30 хв. Нарізати тонкою соломкою картоплю, промити й обсушити.
- Рибу обсушити в чистій тканині, опустити в сильно розігрітий фритюр, обсмажити, витягти шумівкою на
підігріте блюдо. Опустити у фритюр картоплю, посолити. - Готову картоплю викласти на рибу, посипати подрібненою зеленню петрушки, прикрасити дольками свіжих помідорів. Окремо подати зелений салат.
- Цю страву можна приготувати із судака, щуки, палтуса, камбали, тріски, пікші, сайди. Зручно використовувати і готове філе.