Інгредієнти:
- 250 г кальмарів,
- 2 великі цибулини,
- оцет,
- сіль,
- цукор,
- запашний перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Влити в невелику каструльку оцет (розбавлений за смаком), додати цукор, сіль, лавровий лист, 4—5 горошин запашного перцю. Прокип’ятити протягом 3—5 хв і охолодити.
- Нарізати тоненькими кільцями ріпчасту цибулю, промити її холодною водою, скласти в скляний посуд і, заливши підготовленим маринадом, поставити на холод.
- Розморозити м’ясо кальмарів у холодній воді, зняти з нього плівку, ретельно промити, опустити в киплячу підсолену воду, зменшити нагрівання і варити 5 хв. Потім м’ясо кальмарів охолодити і нарізати соломкою, поливши соняшниковою олією. Покласти в салатник і покрити маринованою цибулею.