Інгредієнти:
- 100 г м’яса відварного, смаженого або ковбасних виробів,
- 300 г картоплі,
- 2—З солоні або консервовані огірки,
- 2 яйця, зварених круто,
- 4—5 ст. ложок майонезу,
- 1 ст. ложка оцту 3%-ного,
- зелений салат,
- редис,
- сіль,
- перець гіркий мелений за смаком.
Спосіб приготування:
- Очищену і промиту картоплю нарізають великими шматками, кладуть у каструлю з холодною водою, солять і, накривши кришкою, варять ЗО хв. Потім, зливши воду, картоплю охолоджують і нарізають дрібними кубиками.
- Яловиче, теляче, свиняче варене або смажене м’ясо, а також солоні або консервовані огірки дрібно нарізають. Подрібнені продукти кладуть у салатницю, додають сіль, майонез, перець мелений гіркий, оцет і перемішують. Потім салат прикрашають листям зеленого салату, шматочками огірка і редису, дольками яєць, зварених круто.
- М’ясо можна замінити вареною ковбасою і шинкою. Страва подається холодною.