Інгредієнти:
- 4 товсті шматочки білого хліба,
- 100 г консервованої шишки,
- 70 г консервованого стручкового перцю,
- 100 г свіжий грибів,
- 100 г рису з довгими зернами,
- 4 cт. ложки французької приправи (або кетчупу),
- 1 подрібнений зубок часнику,
- З cт. ложки вершкового масла або маргарину,
- сіль і перець за смаком,
- кілька листків латуку.
Спосіб приготування:
- Нарізати хліб і шинку кубиками завбільшки 1 см, а перець смужками; залишити кілька перчин для прикраси.
- Нарізати гриби скибочками.
- Зварити рис у киплячій підсоленій воді, злитити воду, відкинувши рис на друшляк, і промити.
- Поки рис ще гарячий, полити його французькою приправою. Додати шинку, перець і часник, перемішати.
- Підсмажити гриби в розтопленому вершковому маслі до готовності (близько 2 хв) і зняти їх з вогню.
- Підсмажити хліб у залишку масла. Додати гриби до рисової суміші. Посолити і поперчити за смаком.
- Охолодити. Вимити і висушити листки латуку і викласти на них салат, прикрасити стручками перцю.