Салат з копченої курки, яблук і грецьких горіхів

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 копчена куряча грудка,
  • 1 велике зелене яблуко,
  • 1 авокадо,
  • 1 невелика морква,
  • маленька жменька грецьких горіхів,
  • ½ невеликий червоної цибулини,
  • качан листового салату.

Для заправки:

  • 4 ст.л. майонезу,
  • 4 ст.л. йогурту,
  • 1 маленький зубчик часнику,
  • 1/4 маленької цибулини,
  • 3-4 гілочки петрушки,
  • 1 ст.л. лимонного соку,
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Готуємо заправку. Петрушку дрібно рубаємо. Цибулю і часник тремо на дрібній тертці й кладемо в маленьку миску. Туди ж кладемо петрушку, майонез і йогурт, вливаємо лимонний сік і перемішуємо. Додаємо сіль і перець за смаком.
  2. Червону цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Курячу грудку ріжемо тонкими скибочками.
  3. У яблука видаляємо серцевину і чистимо шкірку. Нарізаємо тонкими скибочками.
  4. Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку і чистимо шкірку. М’якоть нарізаємо тонкими скибочками. Морква тремо на дрібній тертці. Кладемо в порційні тарілки салатне листя, курку та овочі. Посипаємо грецькими горіхами, поламаними на великі шматочки. Подаємо із заправкою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *