Інгредієнти для салату:
- 1 середній качан пекінської капусти – 300-350 гр,
- 1 середня червона цибулина,
- 1/2 банки оливок без кісточок,
- 1 куряча грудка без шкіри,
- велика жменя обсмажених кедрових горіхів.
Для заправки:
- 2 варених яєчних жовтки,
- 1 ч.л. не гострої гірчиці,
- 100 гр. оливкової олії,
- 1 ч.л. бальзамічного оцту,
- щіпка цукру,
- щіпка солі,
- щіпка чорного перцю.
Спосіб приготування:
- З качана зняти мляві і пошкоджені листя (якщо є). Порізати в поперек шайбами в 1 см. Перекласти капусту в глибоку миску і “розпушити” руками. Червону цибулину очистити і нашаткувати тонкими чверть-кільцями, покласти до капусті і перемішати. Оливки порізати навпіл або на 3 частини в поперек і теж змішати з капустою.
- Курячу м’ясо зняти з кістки, отримавши 2 половини філе, або вже купити готове. Кожну половину філе легко відбити кувалдою і зробити на поверхні ножем насічки хрест-навхрест, просто проводячи лезом по філе, без натиску. Натерти філе меленим чорним перцем.
- Розігріти сковороду з антипригарним покриттям і обсмажити філе без масла до зарумянівая, з двох сторін, буквально за 2 хвилини. Перекласти філе на тарілку, накрити будь-якою кришкою і відставити, поки робимо заправку.
- Для приготування заправки знадобиться блендер. Скласти у високу склянку жовтки, влити оцет і масло, додати гірчицю, сіль, цукор і перець. Збити все блендером до стану соусу. Так, це, практично, майонез, але не майонез.
- На велику тарілку викласти салат, розкласти на салат куряче філе, нарізане тонкими скибочками і полити заправкою. Посипати розжареними кедровими горішками. Або сухариками, як варіант.