Інгредієнти:
- тунець (консервований в олії або власному соку) 80-100 г,
- помідори 2-3 шт (300 г),
- огірок 1 шт (100 г),
- болгарський перець 100 г
- салат “романо”, “айсберг” (або будь-який качанний салат) 2-3 листків,
- часник 1 зубчик,
- сік лимона 2 ст.л.,
- оливкова олія 3 ст.л.,
- цукор (за смаком) 0,5 ч.л.,
- кедрові горіхи (очищені),
- зелень базиліка,
- сіль,
- мелений чорний перець або суміш “5 перців”.
Спосіб приготування:
- З консервованого тунця злити сік і розібрати рибу виделкою на волокна.
- Овочі, зелень базиліка і листя салату вимити, і добре обсушити.
- Огірок нарізати кубиками (шкірку можна зрізати).
- Помідори нарізати великими кубиками.
- У болгарського перцю видалити насінну коробку, нарізати перець невеликими кубиками.
- Часник очистити, роздавити зубчик плоскою стороною леза ножа і дрібно порубати (або пропустити через часникодавку).
- Кілька листочків базиліка відкласти для прикраси, решту зелень порубати.
- У мисці з’єднати огірки, болгарський перець, тунець, помідори і часник.
- Посолити, поперчити, за смаком, посипати цукром і перемішати.
- Листя салату нарвати руками на невеликі шматочки довільної форми.
- Додати салатні листя, рубаний базилік, скропити соком лимона, заправити оливковою олією і акуратно перемішати.
- При подачі посипати кедровими горішками і прикрасити листочками базиліку.