Інгредієнти:
- Борошно – 1 ст. л.,
- порошок гірчичний – 1.5ч. л.,
- цукор – 2 ч. л.
- сіль – 1/4 ч. л.,
- яйце – 2 шт,
- оцет (з білого вина, 6%) – 80 мл,
- вершки – 150 мл.
Спосіб приготування:
- Борошно, гірчичний порошок, цукор і сіль змішати додати яйця, розмішати до однорідної маси і додати оцет.
- Масу готувати на водяній бані до загустіння, постійно помішуючи вінчиком. Для цього знадобиться 3-4 хвилини. Зняти з вогню дати повністю охолонути.
- В охолоджену масу додати вершки, якщо густо-додайте трохи молока. Спробуйте соус і скорегуйте його смак.
- Соус готовий!