Щільна заливна риба

Щільна заливна риба

Інгредієнти:

  • 1,5 кг цільної риби,
  • 1 цибулина,
  • 1 морквина,
  • 3 лаврові листки,
  • 1 ч. ложка перцю горошком.

Для гарніру:

  • 1 буряк,
  • 1 банка зеленого горошку,
  • 3 солоні огірки,
  • 1 банка маринованих грибів,
  • 4 картоплини.

Для рибного желе:

  • 1 ст. ложка желатину.

Спосіб приготування:

  1. Рибу очистити, випатрати, залишивши невідрізаними голову і хвіст, зробити на спині подовжній надріз, щоб при варінні не тріснула шкіра.
  2. Покласти рибу у видовжений посуд, залити холодною водою, додати цибулю, моркву і спеції, поставити на слабкий вогонь і стежити, щоб вода не закипала, інакше риба може переваритися і розвалитися.
  3. Готову рибу охолодити у відварі й потім вийняти з нього, а бульйон випарити так, щоб залишилось 4 склянки.
  4. Процідити крізь полотнину і знову скип’ятити, вилити туди розпущений желатин і розмішати, не даючи кипіти.
  5. На глибоке блюдо налити рибне желе завтовшки в 2 пальці, поставити блюдо на холод, щоб желе зміцніло.
  6. На нього покласти рибу на бік, прикрасити її навколо четвертинками яєць, зірочками з моркви, зеленим горошком й усе залити залишком желе.
  7. Знову охолодити всю страву.
  8. Коли весь желатин застигне, перекинути блюдо на інше, більше за розміром, накрити на кілька хвилин гарячим рушником, щоб холодець легко відійшов від форми.
  9. Навколо холодцю букетиками розкласти всі овочі, порубані на дрібні кубики, і заправити їх майонезом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *