Щука або сом під сметанним соусом

Щука або сом під сметанним соусом

Інгредієнти:

  • 1 кг риби,
  • півлимона,
  • 50 г хрону,
  • 1 ст. ложка борошна,
  • 150 г сметани,
  • по 1 шт. моркви і петрушки,
  • 1 голівка ріпчастої цибулі,
  • 2 лаврові листки,
  • 3—5 горошин чорного перцю.

Спосіб приготування:

  1. Приготувати пряний відвар і додати до нього лимонний сік, зелень і кілька скибочок очищеного лимона без зерен. Нарізати рибу порційними круглими шматками, опустити в киплячий відвар, довести його до кипіння і значно зменшити нагрівання. Варити до готовності 12— 15 хв, після чого викласти рибу на блюдо.
  2. Корінь хрону дрібно натерти, покласти в сотейник з розігрітою олією, трохи обсмажити (але так, щоб хрін не потемнів), після чого посипати його борошном, перемішати і, додавши сметану й кілька ложок відвару, прокип’ятити й охолодити до кімнатної температури. Залити цим соусом рибу і тримати її перед тим, як подати до столу, в прохолодному місці.
  3. Цю закуску можна подавати і гарячою. У цьому випадку рекомендується готовий соус заправити вершковим маслом (1 ст. ложка).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *