Інгредієнти:
- 1 кг риби,
- півлимона,
- 50 г хрону,
- 1 ст. ложка борошна,
- 150 г сметани,
- по 1 шт. моркви і петрушки,
- 1 голівка ріпчастої цибулі,
- 2 лаврові листки,
- 3—5 горошин чорного перцю.
Спосіб приготування:
- Приготувати пряний відвар і додати до нього лимонний сік, зелень і кілька скибочок очищеного лимона без зерен. Нарізати рибу порційними круглими шматками, опустити в киплячий відвар, довести його до кипіння і значно зменшити нагрівання. Варити до готовності 12— 15 хв, після чого викласти рибу на блюдо.
- Корінь хрону дрібно натерти, покласти в сотейник з розігрітою олією, трохи обсмажити (але так, щоб хрін не потемнів), після чого посипати його борошном, перемішати і, додавши сметану й кілька ложок відвару, прокип’ятити й охолодити до кімнатної температури. Залити цим соусом рибу і тримати її перед тим, як подати до столу, в прохолодному місці.
- Цю закуску можна подавати і гарячою. У цьому випадку рекомендується готовий соус заправити вершковим маслом (1 ст. ложка).