Інгредієнти:
- 1 кг баранини,
- 6 цибулин,
- зелена цибуля,
- 1 лимон,
- мелений перець,
- лимонний сік (лимонна кислота або оцет),
- сіль,
- зелень петрушки.
Для рисової каші:
- 1 склянка рису,
- 1 —2 ст. ложки олії,
- бульйон з баранячих кісток.
Спосіб приготування:
- З баранячої задньої ноги, лопатки або корейки видалити плівки, нарізати м’ясо кубиками вагою близько 30—40 г, посипати їх сіллю, меленим перцем, дуже дрібно нарізаною цибулею і зеленню петрушки, полити лимонним соком, лимонною кислотою або оцтом, покласти в глиняну миску, перемішати, добре притиснути вагою і, накривши посуд, залишити на 4—12 годин у холодному місці. При розрізуванні грудинки або корейки молодої тварини можна не видаляти ребра і не поливати кислотою м’ясо, а тільки посипати його цибулею і прянощами і поставити в холодне місце.
- Потім на металевий вертел нанизати почергово шматки м’яса і кружальця цибулі так, щоб першим і останнім був шматок м’яса. Смажити, повертаючи вертел над гарячим вугіллям (без полум’я).
- Перед тим як подати до столу, м’ясо зняти з вертела і покласти на підігріте блюдо в такому ж порядку, у якому смажилися шматки. Поруч покласти зварену на бульйоні з баранячих кісток розсипчасту рисову кашу і полити її вершковим маслом. З одного кінця блюда покласти скибочки лимона, а з іншого — покришену великими шматками зелену цибулю.
- Підготовлену в такий самий спосіб баранину можна засмажити і на сковороді. Мариноване м’ясо і кружальця цибулі нанизати на добре підстругані дерев’яні кілочки (по одному кілочку на порцію) і смажити на сковороді з добре розігрітою олією. Коли один бік засмажиться, перевернути м’ясо і обсмажити інший бік. Потім м’ясо на кілька хвилин накрити кришкою, щоб воно тушкувалося.
- Подаючи до столу, зняти м’ясо з кілочків.