Шашлик із баранини

Шашлик із баранини

Інгредієнти:

  • 1 кг баранини,
  • 6 цибулин,
  • зелена цибуля,
  • 1 лимон,
  • мелений перець,
  • лимонний сік (лимонна кислота або оцет),
  • сіль,
  • зелень петрушки.

Для рисової каші:

  • 1 склянка рису,
  • 1 —2 ст. ложки олії,
  • бульйон з баранячих кісток.

Спосіб приготування:

  1. З баранячої задньої ноги, лопатки або корейки видалити плівки, нарізати м’ясо кубиками вагою близько 30—40 г, посипати їх сіллю, меленим перцем, дуже дрібно нарізаною цибулею і зеленню петрушки, полити лимонним соком, лимонною кислотою або оцтом, покласти в глиняну миску, перемішати, добре притиснути вагою і, накривши посуд, залишити на 4—12 годин у холодному місці. При розрізуванні грудинки або корейки молодої тварини можна не видаляти ребра і не поливати кислотою м’ясо, а тільки посипати його цибулею і прянощами і поставити в холодне місце.
  2. Потім на металевий вертел нанизати почергово шматки м’яса і кружальця цибулі так, щоб першим і останнім був шматок м’яса. Смажити, повертаючи вертел над гарячим вугіллям (без полум’я).
  3. Перед тим як подати до столу, м’ясо зняти з вертела і покласти на підігріте блюдо в такому ж порядку, у якому смажилися шматки. Поруч покласти зварену на бульйоні з баранячих кісток розсипчасту рисову кашу і полити її вершковим маслом. З одного кінця блюда покласти скибочки лимона, а з іншого — покришену великими шматками зелену цибулю.
  4. Підготовлену в такий самий спосіб баранину можна засмажити і на сковороді. Мариноване м’ясо і кружальця цибулі нанизати на добре підстругані дерев’яні кілочки (по одному кілочку на порцію) і смажити на сковороді з добре розігрітою олією. Коли один бік засмажиться, перевернути м’ясо і обсмажити інший бік. Потім м’ясо на кілька хвилин накрити кришкою, щоб воно тушкувалося.
  5. Подаючи до столу, зняти м’ясо з кілочків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *