Інгредієнти:
- 40 г грибів,
- 200 г ріпчастої цибулі,
- 50 г зеленої цибулі,
- 100 г сала,
- 100 г помідорів,
- півлимона,
- сіль,
- перець,
- зелень.
Спосіб приготування:
- Набряклі у воді білі гриби відцідити, нарізати великими скибочками (дрібні гриби не різати). Цибулю нарізати товстими кружальцями, а свіже свиняче сало — шматочками 3×4 см. Потім грибні скибочки, чергуючи з кружальцями цибулі й квадратиками сала, нанизати на дерев’яні або металеві шпажки, посолити і посипати чорним перцем.
- Шашлики скласти у глибоку сковороду або гусятницю, залити водою, у якій були замочені гриби, довести до кипіння, закрити кришкою і тушкувати на повільному вогні ЗО—40 хв. Подати на порційному блюді. Поруч покласти грубо нарізану зелену цибулю, дольки свіжих помідорів, прикрасити скибочками лимона, гілочками петрушки і посипати дрібно нарізаним кропом.
- У соусниці подати шашликовий відвар. Гарнірувати рисом або картопляним пюре.