Шашлик із сушених грибів

Шашлик із сушених грибів

Інгредієнти:

  • 40 г грибів,
  • 200 г ріпчастої цибулі,
  • 50 г зеленої цибулі,
  • 100 г сала,
  • 100 г помідорів,
  • півлимона,
  • сіль,
  • перець,
  • зелень.

Спосіб приготування:

  1. Набряклі у воді білі гриби відцідити, нарізати великими скибочками (дрібні гриби не різати). Цибулю нарізати товстими кружальцями, а свіже свиняче сало — шматочками 3×4 см. Потім грибні скибочки, чергуючи з кружальцями цибулі й квадратиками сала, нанизати на дерев’яні або металеві шпажки, посолити і посипати чорним перцем.
  2. Шашлики скласти у глибоку сковороду або гусятницю, залити водою, у якій були замочені гриби, довести до кипіння, закрити кришкою і тушкувати на повільному вогні ЗО—40 хв. Подати на порційному блюді. Поруч покласти грубо нарізану зелену цибулю, дольки свіжих помідорів, прикрасити скибочками лимона, гілочками петрушки і посипати дрібно нарізаним кропом.
  3. У соусниці подати шашликовий відвар. Гарнірувати рисом або картопляним пюре.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *