Інгредієнти:
- 500 г м’яса,
- 3 ст. ложки смальцю,
- 3 голівки цибулі для маринаду і 6 голівок для заправки,
- сіль,
- оцет,
- перець мелений за смаком.
Для гарніру:
- 0,75 склянки рису,
- 2 ст. ложки масла вершкового.
Спосіб приготування:
- Для приготування шашлику зі свинини беруть нежирну м’якоть задньої ноги або лопатки. М’ясо нарізають шматочками розміром 2×2 см і очищають від сухожиль і плівок. Гостру ріпчасту цибулю чистять, миють, одну третину нарізають дрібно, а решту — кружальцями завтовшки 3—4 мм.
- Для гарніру беруть салатну солодку цибулю, після очищення і миття її нарізають півкільцями. При відсутності салатної можна взяти напівгостру цибулю. Для видалення гострого смаку її після нарізки промивають холодною водою, дають їй стекти і після цього підготовлену цибулю трохи солять. Підготовлене м’ясо кладуть в емальовану миску, посипають сіллю і меленим чорним перцем, дрібно нарізаною ріпчастою цибулею і зеленню кропу або петрушки, змочують оцтом, перемішують, ущільнюють і ставлять на б годин у холодне місце.
- Підготовлене м’ясо нанизують на загострені дерев’яні шпильки впереміж із кружальцями ріпчастої цибулі й смажать на сковороді з розігрітим жиром з усіх боків до утворення рум’яної скоринки. Після цього сковороду із шашликами ставлять у духовку на 10 хв. Подаючи до столу, готові смажені шматочки знімають зі шпильок, кладуть на тарілку, гарнірують нарізаною півкільцями сирою солодкою цибулею й оббризкують оцтом.