Інгредієнти:
- 100 г телятини,
- 100 г свинини,
- 20-30 г сала,
- 1 зелений або червоний солодкий стручковий перець,
- сіль,
- мелений чорний перець,
- крихти черствого хліба,
- розтоплений смалець або олія,
- сік смаженого м’яса,
- лимон,
- гірчиця.
Спосіб приготування:
- М’ясо зачистити, відбити, посолити, посипати чорним перцем, збризкати лимонним соком (1—2 краплі) і витримати.
- Потім нарізати кубиками.
- Сало також нарізати кубиками.
- З перцю видалити насіння разом зі стрижнем і нарізати шматочками.
- Усе розділити навпіл і послідовно надягти на вертели: шматочок сала, шматочок телятини, шматочок свинини, шматочок перцю, шматочок сала і т.д.
- Підготовлений шашлик змастити олією або смальцем, обкачати в хлібних крихтах і смажити на дуже нагрітій решітці.
- Подавати із салатом (картопляним або помідоровим), м’ясним соком, скибочками лимона і гірчицею.