Шніцель телячий

Шніцель телячий

Інгредієнти:

  • 600 г телятини з кісткою (лопатка),
  • 50 г черствого хліба,
  • 100 г молока,
  • 20 г масла,
  • 1 яйце,
  • сіль,
  • перець.

Для панірування:

  • 30 г борошна,
  • 1 яйце,
  • 80 г черствого хліба,
  • 20 г товчених сухарів,
  • 70 г олїі для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Хліб вимочити в молоці, трохи віджати. М’ясо обмити, відділити від кістки і разом із хлібом пропустити двічі крізь м’ясорубку. Додати яйце, розтоплене масло, сіль, перець, ретельно вимішати, щоб вийшла однорідна пишна маса. Виготовити кульки вологимігруками. Черствий хліб нарізати дуже тонкими скибами, потім прямокутниками завдовжки 2 см, завширшки 1 см, як грінки. Грінки з’єднати з товченими сухарями. М’ясо обкачати в борошні, розбовтаних яйцях і товчених сухарях із грінками. Шніцелі повинні бути прямокутні, завтовшки близько 1,5 см.
  2. Притиснути панірування руками. Смажити на розігрітій олії з обох боків до утворення рум’яної скоринки. Наприкінці додати масло і досмажити на слабкому вогні. Подати відразу ж після смаження на довгому блюді з картопляним пюре, картоплею «фрі», овочами, салатом із сирих овочів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *