Шоколадне морозиво

Інгредієнти:

  • 150 г молока (для суміші і для розчинення порошку какао),
  • 200 г вершків,
  • 1 яйце або 2 жовтки,
  • 1 ст. ложка какао-порошку,
  • 120 г цукру,
  • 2-3 г желатину.

Спосіб приготування:

  1. Какао добре розтирають із цукром, додаючи гаряче молоко, ретельно розмішують у яєчно-молочну суміш. Потім ставлять на край плити і, безупинно помішуючи, варять при температурі не вище 75 градусів С до загуснення і зникнення піни на поверхні маси. Після цього додають желатин, розмішують і охолоджують.
  2. Потім проціджують крізь марлю в банку і заморожують. При замороженні потрібно періодично помішувати вміст банки й очищати з її стінок замерзлий шар.

Коментарі

  1. Чудовий рецепт! Вже давно не їла морозива! А в мість вибратися ніяк часу немає! Легко робити і не потрібно багато різних інгредієнтів. Все, що треба є у мене вдома.

  2. я нічого не розумію що таке желатин як це варити я нічого тут не знсаю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *