Інгредієнти:
- 150 г молока (для суміші і для розчинення порошку какао),
- 200 г вершків,
- 1 яйце або 2 жовтки,
- 1 ст. ложка какао-порошку,
- 120 г цукру,
- 2-3 г желатину.
Спосіб приготування:
- Какао добре розтирають із цукром, додаючи гаряче молоко, ретельно розмішують у яєчно-молочну суміш. Потім ставлять на край плити і, безупинно помішуючи, варять при температурі не вище 75 градусів С до загуснення і зникнення піни на поверхні маси. Після цього додають желатин, розмішують і охолоджують.
- Потім проціджують крізь марлю в банку і заморожують. При замороженні потрібно періодично помішувати вміст банки й очищати з її стінок замерзлий шар.
Чудовий рецепт! Вже давно не їла морозива! А в мість вибратися ніяк часу немає! Легко робити і не потрібно багато різних інгредієнтів. Все, що треба є у мене вдома.
я нічого не розумію що таке желатин як це варити я нічого тут не знсаю
дура ти це чудовий рецепт 🙂