Інгредієнти для бісквіта:
- 350 г. згущеного молока,
- 2 яйця,
- 125 г. пшеничного борошна,
- 25 г. какао,
- 1 ч. ложка соди.
Для крему:
- 500 мл молока,
- 150 г. цукру,
- 1 яйце,
- 70 г. муки,
- 25 г. какао.
Для глазурі:
- 150 г. шоколаду,
- 75 мл вершків 35% жирності.
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 180 °С. Яйця збити міксером до пишної світлої маси, додати згущене молоко і соду, перемішати. Всипати борошно з какао і перемішати (не збивати).
- Вилити тісто в змащену вершковим маслом середню форму для випікання і поставити випікатися на 25 хвилин.
- Яйце збовтати, змішати з молоком і борошном. Поставити на маленький вогонь і варити, постійно помішуючи, до загущення. Додати какао і добре перемішати. Дати охолонути.
- Остиглий бісквіт розрізати на три коржі. Промазати коржі кремом, зібравши торт і прибрати в холодильник мінімум на 6 годин.
- Шоколад розтопити в вершках на маленькому вогні і відразу ж облити їм шоколад.
- Дати глазурі застигнути.