Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 400 г,
- дріжджі (свіжі) – 15 г,
- сіль – 1/4 ч. л.,
- олія оливкова – 2 ст. л.,
- вода (в тісто – 250 мл, для розбавлення томатної пасти (можна взяти сік від нарізаних помідорів) – 4 ст.л.) – 250 мл,
- томатна паста – 2 ст. л.,
- помідор – 0,5 кг,
- сир твердий – 0,3 кг,
- базилік (сушений) – 1 ст. л.,
- орегано (сушений) – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Замісити тісто. Поки воно піднімається, тонко нарізати томати, натерти сир. Розбавити томатну пасту 2 до 1 соком, який залишиться від різання помідорів. (Тісто вже збільшилося в два рази.)
- Розділити на 6-7 частин. Кожен розкачати на посипаний борошном столі в тонкий млинець діаметром з вашу сковорідку.
- Смажити наш пиріг будемо на маслі, на маленькому вогні. Але перед тим, як зменшити вогонь, добре прогріємо всю сковорідку.
- Через 1-2 хвилини перевернути. Змастити томатною пастою, посипати сушеними орегано і базиліком, далі томат та сир.
Через 2 хвилини піца готова. - P.S. Тісто має бути досить щільним, не як пельменне, але трохи сухіше звичайного дріжджового, дивіться на процес замісу і додайте води або борошно.
- Піцу смажити на маленькому вогні, це важливо! Низ не повинен бути рум’яний, інакше буде не той млинець і не та консистенція. Печеться дуже швидко. Поки ви розкладаєте начинку, вже і готово.