Спосіб приготування:
- Випатрати і промити 2 курчат вагою до 750 г, натерти сіллю і чорним перцем. Засмажити їх на листі з невеликою кількістю жиру (щоб не підгоріли), повертаючи з одного боку на інший. Вийняти курчат і розрізати навпіл. Покласти половинки на підігріте блюдо і поставити в тепле місце.
- У лист, де смажилися курчата, налити 2 склянки білого вина і склянку сметани. Поставити соус прокипіти на кілька хвилин.
- Присмажити 150 г нарізаного кубиками шпику. Додати, не нарізаючи, 10—12 дрібних голівок цибулі й 250 г дрібних грибів. Тушкувати до м’якості.
- Залити курчат соусом і подати на гарнір тушковані гриби з цибулею. Окремо подати варену локшину, заправлену маслом і посилану тертим сиром.