Інгредієнти:
- На 600—800 г риби — 2 голівки ріпчастої цибулі,
- 150 г солоних огірків,
- 40—50 г томату-пюре,
- 50 г каперсів,
- 100 г маслин або маринованих вершків,
- 1,5 ст. ложки вершкового масла,
- 1—2 лаврові листки,
- 3 горошини чорного перцю,
- 1 /2 лимона,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Нарізати порційними шматками підготовлену рибу. Залити холодною водою, довести до кипіння, зняти піну, посолити і варити на маленькому вогні до готовності. Потім обережно витягти рибу з бульйону. Нашаткувати тонкими скибочками ріпчасту цибулю і ледь обсмажити її на вершковому маслі, додавши за 2—3 хв до закінчення смаження томат-пюре. Солоні огірки очистити від шкірочки, а великі — очистити й від зерен. Нарізати тоненькими скибочками і відварити. Опустити в киплячий бульйон підготовлені овочі, спеції і каперси, проварити протягом 10 хв, а потім покласти відварну рибу і довести до кипіння.
- Нарізати тонкими кружальцями лимон, очистити від зерен. Очистити маслини або мариновані оливки від кісточок.
- Подати, поклавши в кожну тарілку шматок риби, кілька кружалець очищеного від шкірочки лимона і кілька маслин або оливок; посипати подрібненою зеленню петрушки.