Соус "Біле вино"

Соус “Біле вино”

Інгредієнти:

  • На 2 склянки білого соусу — 2 -ст. ложки вершкового масла,
  • 1 голівка ріпчастої цибулі,
  • 1 корінь петрушки,
  • 2 жовтки,
  • півсклянки виноградного білого вина,
  • сіль,
  • мелений,
  • перець,
  • лимонний сік або лимонна кислота за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Приготувати білий соус. Подрібнити корінь петрушки шіпчасту цибулю, злегка обсмажити. Додати в соус і варити 30 хв. Через 20—25 хв влити сухе біле виноградне вино. Розтерти з вершковим маслом сирі жовтки. Зняти з вогню соус, охолодити до 70°С і, енергійно помішуючи, додати жовтки.
  2. Заправити соус лимонним соком або розведеною лимонною кислотою, сіллю, меленим перцем. Процідити.
  3. Соус призначається для відварної риби, що подають до святкового столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *