Інгредієнти:
- На 2 склянки білого соусу — 2 -ст. ложки вершкового масла,
- 1 голівка ріпчастої цибулі,
- 1 корінь петрушки,
- 2 жовтки,
- півсклянки виноградного білого вина,
- сіль,
- мелений,
- перець,
- лимонний сік або лимонна кислота за смаком.
Спосіб приготування:
- Приготувати білий соус. Подрібнити корінь петрушки шіпчасту цибулю, злегка обсмажити. Додати в соус і варити 30 хв. Через 20—25 хв влити сухе біле виноградне вино. Розтерти з вершковим маслом сирі жовтки. Зняти з вогню соус, охолодити до 70°С і, енергійно помішуючи, додати жовтки.
- Заправити соус лимонним соком або розведеною лимонною кислотою, сіллю, меленим перцем. Процідити.
- Соус призначається для відварної риби, що подають до святкового столу.