Соус голландський

Соус голландський

Інгредієнти:

  • На 400 г соусу: 4 яєчні жовтки,
  • 300 г вершкового масла,
  • 1 ст. ложка лимонного соку,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Жовтки свіжих яєць відділяють від білків, кладуть у сотейник, додають дрібно нарізані шматочки вершкового масла і ставлять на край плити. Постійно помішуючи, прогрівають при температурі не вище 65° доти, поки не утвориться однорідна маса. В отриману масу додають сіль, лимонний сік або лимонну кислоту і перемішують.
  2. Слід пам’ятати, що нагрівати продукт вище 70° не можна, тому що жовтки при цій температурі зсідаються.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *