Соус із хроном

Соус із хроном

Інгредієнти:

  • 1 ст. ложка борошна,
  • 2 ст. ложки натертого хрону,
  • півсклянки сметани,
  • по 2 ст. ложки оцту й олії.

Спосіб приготування:

  1. Столову ложку борошна ледь присмажити з такою самою кількістю олії, розбавити склянкою гарячого бульйону, отриманого при варінні м’ясних продуктів, додати сметану і варити на слабкому вогні протягом 5—10 хв.
  2. Одночасно підготувати хрін: у маленьку каструлю або на сковороду покласти по 2 столові ложки вершкового масла і тертого хрону, ледь присмажити. Потім влити 1— 2 столові ложки (у залежності від міцності) оцту і таку ж кількість води або бульйону, додати 1 лавровий лист, 5— 8 горошин чорного перцю (або шматочок стручкового) і поставити на вогонь для того, щоб випарувалася рідина.
  3. Проварений хрін покласти в приготований соус, прокип’ятити; знявши з вогню, посолити, додати шматочок масла і розмішати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *