Соус молочний

Соус молочний

Інгредієнти:

  • На 100 г соусу — для густого: 12 г борошна,
  • 12 г масла вершкового,
  • 80 г молока;
  • сіль за смаком;

Інгредієнти:

  • для середньої густоти: 9 г борошна,
  • 9 г масла вершкового,
  • 85 г молока,
  • сіль за смаком;

Інгредієнти:

  •  для напіврідкого: 5 г борошна пшеничного,
  • 5 г масла вершкового,
  • 80 г молока,
  • 15 г води,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Просіяне пшеничне борошно висипають на сковороду з розігрітим вершковим маслом, ставлять на помірний вогонь і, помішуючи, пасерують до яскраво-жовтого кольору. Потім, збиваючи деркачиком, вливають струменем гаряче молоко і добре розмішують. Отриману масу перекладають у каструлю, додають сіль, ставлять на вогонь і при слабкому кипінні варять п’ять хвилин.
  2. Готовий молочний соус проціджують крізь сито. Молочний соус роблять, різної густоти, у залежності від співвідношення пасерованого борошна і молока.
  3. Молочні соуси використовують: густі — для начинки, середньої густоти — при запіканні овочевих і рибних страв і рідкі — як підливу до овочів, круп’яних й інших страв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *