Інгредієнти:
- 4—6 ст. ложок соку смаженого м’яса,
- 2 склянки міцного бульйону,
- 3 ст. ложки борошна,
- 1 склянка сухого білого вина,
- 4—6 ст. ложок сметани,
- 1 лимон,
- 1 ст. ложка цукру,
- 0,5 ч. ложки меленого чорного перцю,
- сіль.
Спосіб приготування:
- М’ясний сік розбавити бульйоном, попередньо розвівши в ньому борошно. Додати лимон, очищений від шкірки, видаливши кісточки і нарізавши скибочками, вино, цукор і чорний перець.
- Посолити і проварити, протягом 20 хвилин, протерти крізь сито і заправити сметаною.
- Цей соус підходить до всіх страв зі смаженого м’яса, крім свинини.