Соус рибний по-російськи

Соус рибний по-російськи

Інгредієнти:

  • 2— 3 склянки рибного або овочевого бульйону,
  • 1 ст. ложка пасерованого без жиру борошна,
  • 1 ст. ложка томата-пюре,
  • 3— 4 мариновані гриби,
  • 1 невеликий солоний огірок,
  • 1 варена морква,
  • петрушка,
  • чорний перець,
  • лимонний сік,
  • 1 щіпка тертої лимонної цедри,
  • 3—4 ст. ложки майонезу,
  • 1 щіпка цукру,
  • чорна або кетова ікра,
  • сіль,
  • кілька маслин.

Спосіб приготування:

  1. Томат-пюре розбавити бульйоном і додати розведене у воді борошно. Довести до кипіння і проварити близько 15 хв при безперервному помішуванні. Зняти з вогню й охолодити. Додати подрібнені огірок, моркву, гриби і рубану зелень петрушки разом із приправами – тертою лимонною цедрою, лимонним соком, меленим чорним перцем і сіллю. Перемішати і поставити на холод, щоб загустів. Наприкінці додати майонез.
  2. Соус подавати до вареної риби або маринованого рибного філе, можна додати грубо нарізані маслини і невелику кількість чорної або кетової ікри.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *