Інгредієнти:
- 2— 3 склянки рибного або овочевого бульйону,
- 1 ст. ложка пасерованого без жиру борошна,
- 1 ст. ложка томата-пюре,
- 3— 4 мариновані гриби,
- 1 невеликий солоний огірок,
- 1 варена морква,
- петрушка,
- чорний перець,
- лимонний сік,
- 1 щіпка тертої лимонної цедри,
- 3—4 ст. ложки майонезу,
- 1 щіпка цукру,
- чорна або кетова ікра,
- сіль,
- кілька маслин.
Спосіб приготування:
- Томат-пюре розбавити бульйоном і додати розведене у воді борошно. Довести до кипіння і проварити близько 15 хв при безперервному помішуванні. Зняти з вогню й охолодити. Додати подрібнені огірок, моркву, гриби і рубану зелень петрушки разом із приправами – тертою лимонною цедрою, лимонним соком, меленим чорним перцем і сіллю. Перемішати і поставити на холод, щоб загустів. Наприкінці додати майонез.
- Соус подавати до вареної риби або маринованого рибного філе, можна додати грубо нарізані маслини і невелику кількість чорної або кетової ікри.