Соус сметанний

Соус сметанний

Інгредієнти:

  • 1 ст. ложка борошна пшеничного,
  • 1 ст. ложка масла вершкового,
  • 3 склянки води або бульйону,
  • 1 склянка сметани,
  • сіль і перець мелений за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Борошно пшеничне висипають на сковороду з розігрітим вершковим маслом і на помірному вогні, помішуючи, пасерують до яскраво-жовтого кольору.
  2. Знімають з вогню, помішуючи деркачиком, вливають тонкою цівкою окріп або нагрітий до кипіння бульйон і добре розмішують.
  3. Потім додають нагріту до кипіння сметану, сіль, перець чорний мелений і при безперервному помішуванні проварюють 2 хв.
  4. Готовий сметанний соус проціджують крізь сито.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *