Інгредієнти:
- 100 г вершкового масла,50 г ріпчастої цибулі,
- 50 г селери,
- 50 г моркви,
- 80 г борошна,
- 600 г білого м’ясного бульйону,
- 200 г червоного вина,
- 1 лавровий лист,
- 50 г смородинного джему,
- 1 лимон,
- 100 г грибів або трюфелів.
Спосіб приготування:
- Ріпчасту цибулю, селеру і моркву, дрібно нашатковані, пасерувати на маслі разом з борошном до підрум’янювання. В отриману суміш влити
бульйон і вино, покласти лавровий лист і дати прокипіти 10—15 хв. Потім для солодкості додати смородинний джем і влити лимонний сік. Суміш процідити. - Подаючи до столу, додати гриби або трюфелі, нарізані скибочками й ошпарені гарячою водою для м’якості. Соус подавати гарячим до дичини або маринованої баранини.