Інгредієнти:
- На 6 порцій: 425 г молока,
- 1 голівка цибулі (очистити і застромити в неї 6 бутонів гвоздики),
- 110 г черствого хліба без скоринки,
- сіль і перець за смаком,
- 1 лавровий лист,
- 25 г вершкового масла,
- щіпка, мускатного горіха.
Спосіб приготування:
- Покласти цибулю з гвоздикою в каструлю з лавровим листом, залити молоком. Розігріти так, щоб молоко абсорбувало запах. Покласти хліб, нарізаний на шматки, і відставити соус на годину, щоб хліб увібрав молоко. Поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння, вийняти цибулю з гвоздикою, лавровий лист. Збити соус виделкою.
- Покласти масло, мускатний горіх, посолити, поперчити, розмішати і перелити соус у підігрітий посуд для подачі до столу..