Соус з раками і свіжими помідорами

Соус з раками і свіжими помідорами

Інгредієнти:

  • 200 г маслинової олії,
  • 50 г моркви,
  • 50 г селери,
  • 50 г ріпчастої цибулі,
  • 500 г свіжих помідорів,
  • 20 живих раків,
  • 50 г коньяку,
  • 250 г білого вина,
  • 500 г рибного бульйону,
  • 100 г білого основного рибного соусу,
  • 50 г вершкового масла,
  • 1 лимон.

Спосіб приготування:

  1. Нарізані великими кубиками моркву, селеру і ріпчасту цибулю спасерувати на маслиновій олії. Додати нарізані свіжі помідори або томат-пюре. Живих раків добре обмити холодною водою, за допомогою ножа висмикнути середню пір’їнку з хвоста, видаливши в такий спосіб кишечник, і покласти в посуд з пасерованим корінням. Влити коньяк, вино і рибний бульйон; розмішати і варити на слабкому вогні протягом 40—50 хв. Готових раків вийняти з відвару, охолодити й очистити клешні й шийки від шкаралупи. Очищену від панцирів внутрішність і коріння з відвару залити рибним бульйоном і протерти. Отриманий соус заправити білим основним рибним соусом, вершковим маслом, сіллю за смаком, лимонним соком і добре розмішати.
  2. Готовий соус подавати гарячим до риби. До м’яса раків можна додати гриби і м’якоть риби для наповнення різних буше (маленьких пиріжків з м’ясним або рибним начинням) й волованів (кошичків з листового тіста), які залити готовим соусом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *