Інгредієнти:
- 0,5 склянки основного соусу на вибір,
- 1 ч. ложка томата-пюре,
- 2—3 мариновані гриби,
- 50 г шинки,
- 0,5 голівки ріпчастої цибулі,
- 2 ст. ложки пряженого масла,
- 100 г білого ароматного вина,
- сіль,
- цукор,
- чорний перець,
- кислота за смаком,
- петрушка.
Спосіб приготування:
- Дрібно нарізану ріпчасту цибулю спасерувати в маслі. Послідовно додати томат-пюре, дрібно нарізані гриби і шинку, основний соус, прянощі й приправи. Довівши соус до кипіння, зняти з вогню, влити вино і витримати кілька хвилин під кришкою. Перед тим як подати до столу, посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки.
- Цей соус підходить для варених виробів із тіста — макаронів, локшини, спагеті, галушок, а також для смажених котлет і відбивних.