Соус збірний по-грузинськи

Соус збірний по-грузинськи

Інгредієнти:

  • 50 г вершкового масла,
  • 150 г мелених волоських горіхів,
  • 1 голівка ріпчастої цибулі,
  • 1 ст. ложка борошна,
  • 0,5 голівки часнику,
  • 3 ст. ложки оцту,
  • по половині чайної ложки меленої кориці, меленої гвоздики, солодкого червоного перцю,
  • 1 склянка дуже концентрованого бульйону (курячого або м’ясного),
  • лавровий лист,
  • петрушка,
  • кріп і суха м’ята.

Спосіб приготування:

  1. Дрібно нашатковану цибулю пасерувати до золотавого кольору з вершковим маслом, залити бульйоном довести до кипіння.
  2. Додати розведене в невеликій кількості води борошно й решту продуктів без зелені
  3. Варити на водяній бані до густоти, постійно помішуючи.
  4. Наприкінці варіння додати рубану зелень петрушки, кропу і м’яти.
  5. Цей соус особливо підходить до смаженого нежирного м’яса.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *