Інгредієнти:
- 50 г вершкового масла,
- 150 г мелених волоських горіхів,
- 1 голівка ріпчастої цибулі,
- 1 ст. ложка борошна,
- 0,5 голівки часнику,
- 3 ст. ложки оцту,
- по половині чайної ложки меленої кориці, меленої гвоздики, солодкого червоного перцю,
- 1 склянка дуже концентрованого бульйону (курячого або м’ясного),
- лавровий лист,
- петрушка,
- кріп і суха м’ята.
Спосіб приготування:
- Дрібно нашатковану цибулю пасерувати до золотавого кольору з вершковим маслом, залити бульйоном довести до кипіння.
- Додати розведене в невеликій кількості води борошно й решту продуктів без зелені
- Варити на водяній бані до густоти, постійно помішуючи.
- Наприкінці варіння додати рубану зелень петрушки, кропу і м’яти.
- Цей соус особливо підходить до смаженого нежирного м’яса.